Financiën komt terug op ‘verwachte’ stijging pensioenrichtleeftijd

Financiën komt terug op ‘verwachte’ stijging pensioenrichtleeftijd

Het is niet meer zo zeker dat in 2016 de pensioenrichtleeftijd naar 68 jaar wordt verhoogd. Deze uitspraak deed de woordvoerster van het Ministerie van Financiën onlangs tegenover een journalist.

Een opmerkelijke uitspraak overigens want eerder dit voorjaar verwees staatssecretaris Wiebes (Financiën) in een brief aan de Eerste Kamer nog nadrukkelijk naar deze verhoging per 1 januari 2016.

De bewindsman schreef in april zelfs dat ‘Een verhoging van de pensioenrichtleeftijd per 1 januari 2016, die gelet op de laatste prognose in lijn der verwachting ligt, zal vóór 1 januari 2015 bekend moeten worden gemaakt.’ Het was een voorspelling die op dat moment trouwens nauwelijks aandacht kreeg in de media.

Een woordvoerster van Wiebes laat nu weten dat de woorden ‘in lijn der verwachting’ in de beantwoording aan de Kamer ‘verkeerd gekozen zijn’.

‘Het ligt op basis van de laatste prognose juist niet in de lijn der verwachting dat dit per 1 januari 2016 zal moeten plaatsvinden’, stelt zij.

Met “de laatste prognose” doelt ze op de prognose van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in december 2013. Een eventuele verhoging van de pensioenrichtleeftijd moet namelijk minimaal een jaar van tevoren worden aangekondigd.

The post Financiën komt terug op ‘verwachte’ stijging pensioenrichtleeftijd appeared first on Pensioen.com.

Pensioen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *