Geen waardeoverdracht ondanks stijging dekkingsgraad in mei 2012

26-6-2012

Als u in een andere sector gaat werken, kunt u uw opgebouwde pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Dit heet waardeoverdracht. Dit kan alleen als de dekkingsgraad 100% of hoger is.

Het pensioenfonds neemt uw aanvraag voor waardeoverdracht alleen in behandeling als de financiële situatie dat toelaat. De dekkingsgraad van het pensioenfonds moet hiervoor 100% of hoger zijn. Bij een lagere dekkingsgraad mag het pensioenfonds de waardeoverdracht pas in behandeling nemen als de dekkingsgraad weer naar 100% of hoger is gestegen.

Dekkingsgraad mei 2012

Het pensioenfonds neemt sinds juni 2010 geen waardeoverdracht in behandeling. Dat komt doordat de dekkingsgraad te laag is. In mei 2012 steeg de dekkingsgraad door de aangepaste rekenmethode van De Nederlandsche Bank (DNB) van 94,1% naar 102,8%. Deze aangepaste rekenmethode geeft voor mei een vertekend beeld van de financiële situatie.

Omdat de stijging slechts van korte duur is, nemen we nog steeds geen waardeoverdracht in behandeling. Als de financiële situatie het weer toelaat, pakken we zowel oude als nieuwe verzoeken tot waardeoverdracht weer op. Dit leest u dan op de website. Meer informatie over waardeoverdracht leest u bij van baan veranderen. Wilt u meer weten over de dekkingsgraad en de nieuwe rekenmethode van DNB? Lees dan het nieuwsbericht hierover.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *