Meer uit je carrière halen met outplacement

Outplacement wordt vaak gekozen als je min of meer gedwongen op zoek moet naar een andere werkgever. De reden hiervoor is vaak minder leuk maar het biedt je wel een kans om je carrière nieuw elan te geven door een andere leuke baan te vinden. Toch is het niet altijd gemakkelijk ondanks de vele vacatures die je kan vinden op internet. Er zijn veel kandidaten in zeker als je wat ouder bent maak je soms minder kans. Er zijn daarom verschillende bedrijven die je kunnen helpen om je carrière een goed vervolg te geven en weer een leuke baan te vinden. Bijna outplacement traject gebeurt dit meestal in overleg met je huidige werkgever. De werkgever zit soms nog vast aan een contract en daarom is het een goede zaak dat mensen op deze manier structureel aan een andere werkgever worden gekoppeld waardoor ze niet thuis hoeven te zitten.

Wat kan een outplacementbureau voor je betekenen?

Als je begint aan een traject met een outplacementbureau dan is het belangrijk om de juiste verwachtingen te hebben. Wat hij zelf doen en waar kan het outplacementbureau je bij helpen? Het is uiteraard ook van belang om je eigen mensen op te schrijven en vragen te stellen zodat het bureau je verder op weg kan helpen.

Je moet zelf ook aan het werk tijdens het outplacement traject

In de meeste gevallen wordt er geld betaald voor de hulp van een outplacementbureau naar dat betekent niet dat je zelf niets meer hoeft te doen. Er wordt verwacht dat je zelf ook proactief bent en kansen voor jezelf creëert. Dit hoef je natuurlijk niet helemaal alleen te doen wat het een stuk makkelijker maakt. Het outplacementbureau geeft je tips, advies en training zodat je met meer zelfvertrouwen. Solliciteren bijvoorbeeld. Ook de zoektocht naar werkgevers is een aspect waar het outplacementbureau je uitstekend bij kan helpen.

Outplacement laten betalen door je werkgever

Als je gedwongen moet vertrekken bij je huidige werkgever dan krijg je vaak een premie of een afkoopsom mee. Dit kan je ook gebruiken om een outplacement in te gaan. Uiteraard moet het outplacementbureau betaald worden en op deze manier laat je het betalen door je werkgever. Zo ben je er zelf geen kosten aan kwijt en kan je snel weer aan de slag bij een andere werkgever.