Pensioenadviseurs: meer tijd voor aanpassen verzekerde regelingen

Pensioenadviseurs: meer tijd voor aanpassen verzekerde regelingen

Bedrijven met pensioen bij een verzekeraar komen in tijdnood bij het aanpassen van hun pensioenregeling aan de fiscale wetten van 2015.

Daarvoor waarschuwt Registerpensioenadviseur (RPA). Volgens RPA is er onvoldoende tijd om werknemers, die met de wijziging moeten instemmen, te informeren. ‘Als de werknemer later stelt onvoldoende informatie of te weinig tijd te hebben gehad, loopt de werkgever een aanzienlijk risico op een latere pensioenclaim’, aldus RPA. RPA is en van de Nederlandse beroepsorganisaties voor pensioenadviseurs, met 210 leden. Het aantal bedrijven met verzekerde pensioenregelingen is ongeveer 40.000.

Een groot deel daarvan moet aangepast worden, omdat door nieuwe fiscale regels in 2015 minder pensioen mag worden opgebouwd. Offertes voor nieuwe pensioenregeling ‘Verzekeraars kunnen pas sinds ongeveer anderhalve maand offertes uitbrengen voor een nieuwe pensioenregeling, die aangepast is aan de nieuwe fiscale eisen voor 2015,’ zegt Paul van der Heide, adviseur bij RPA. ‘Het heeft in de Tweede Kamer namelijk lang geduurd voor er duidelijkheid kwam.

Ik schat dat 25% van de bedrijven nog geen offerte heeft gehad. En het is nu al half november! De werknemer moet minstens een maand de tijd krijgen om de voorgestelde veranderingen te kunnen beoordelen. Daar dreigt geen tijd voor te zijn. Wij doen daarom een dringende oproep aan de overheid om werkgevers en verzekeraars meer tijd te geven voor het doorvoeren van fiscale aanpassingen’, voegt voorzitter Renato Lombardini van RPA er aan toen. ‘We signaleren in de praktijk al veel problemen en zijn bang dat werkgevers in een spagaat belanden: als hij niet voor 1 januari handelt, krijgt hij een zware fiscale claim. Als hij wel handelt en later blijkt dat hij de werknemer onvoldoende heeft geïnformeerd, heeft hij een potentiële pensioenclaim.’

 

Bron: Pensioen Pro

The post Pensioenadviseurs: meer tijd voor aanpassen verzekerde regelingen appeared first on Pensioen.com.

Pensioen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *