Samenstajijsterk: zin en onzin over het pensioenfonds

Samenstajijsterk: zin en onzin over het pensioenfonds

14-9-2011

Er is van alles aan de hand met het pensioen. En er wordt ook van alles over beweerd. Maar wat is nu wel en wat is niet waar? Test uw pensioenkennis op www.samenstajijsterk.nl en maak kans op een iPad!

‘Samenstajijsterk’ is een initiatief van de pensioenfondsen die zijn aangesloten bij de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen (VB). Uw pensioenfonds is daar één van. ‘Samenstajijsterk’ wil werknemers beter informeren over hun pensioen en over wat het pensioenfonds voor hen doet. 

Van alle werkende Nederlanders regelt 80% zijn pensioen samen met collega’s, in een bedrijfstakpensioenfonds. Bedrijfstakpensioenfondsen hoeven geen winst te maken. En omdat bedrijfstakpensioenfondsen voor veel mensen tegelijk het pensioen regelen, kunnen ze goedkoop werken.

Er zijn veel vooroordelen over pensioen en de pensioenfondsen. “Pensioenfondsen hebben nu minder geld dan voor de kredietcrisis” en “Een groot deel van de pensioenpremie gaat op aan kosten”, menen ondervraagden in een onderzoek. Allebei vooroordelen en niet waar.

‘Samenstajijsterk’ vindt dat het hoog tijd is om uit te leggen hoe het écht zit. We vragen u om met ons mee te denken. Over zin én onzin over het pensioenfonds. Ga naar www.samenstajijsterk.nl, test uw pensioenkennis en maak kans op een iPad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *